3. 5. 2025   |   svátek má Alexej
 

Brokolicové lívanečky

Název Množství a jednotka
brokolice 500 g
česnek 3 stroužky
vejce 2 ks
polohrubá mouka 5 lžic
sůl

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brokolici dáme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme vajíčka, prolisovaný česnek, polohrubou mouku (dáváme po lžících, tolik, aby vzniklo hustější těstíčko) a umícháme těstíčko, ze kterého lžící tvarujeme na rozpáleném oleji malé placičky. Smažíme pomalu dozlatova a podáváme s bramborovou kaší.

Tip:
Pokud chcete zužitkovat vývar z brokolice, můžete si uvařit např. Mrkvovou polévku s krupicovými knedlíčky.


Další fotografie
 


RECEPTY

Pečené kuře

Postup: Kuře ze všech stran i zevnitř osolíme a na několika místech prošpikujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh na bylinkách

Postup: Pstruhy očistíme, oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou směrem od ocasu k hlavě,... zobrazit recept

RECEPTY

Kakaový tunel

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme mouku s kakaem a práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s kuřecím masem a kukuřicí

Postup: Těstoviny (vrtulky) uvaříme v osolené vodě. Mezitím si nakrájíme na kostičky... zobrazit recept

RECEPTY

Rýžový nákyp

Postup: Ryži uvaříme v mléce - na jeden díl rýže dáme dva díly mléka, na rýžový nákyp... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...